2018.04.22. Épp most zajlik a tojásrakás?

cen_logo_circleAzt hiszem ma éjjel kerül a ludik fészkébe a második tojás. Két napja, életükben először lerakták az elsőt. Akkor is éjjel. Az tűnt fel akkor, hogy a gúnár az udvaron maradt (ott őrködött?), míg a tojó egész éjjel a helyén volt. Most a gúnár megint a terasz előtt strázsál a félsötétben, nem alszik, tollászkodik, iszik, ácsorog, mint egy kórházi folyosón várakozó apuka. Úgy tűnik, a ludaknál az apásszülés nem szokás. Hogy jól látom-e a helyzetet, reggelre kiderül. Ha meglesz a második tojás is, akkor már szinte biztosra vehető, hogy itt költésről van szó, s már csak az a kérdés marad, hány tojásból áll majd az első fészekalj. :-)

1 lúdtojás

A két napja lerakott első tojás (Fotó: Centauri)

 

2018.04.21. Új tojás – lesz-e vajon folytatás?

10 Comments:

 1. Szabó Edit

  Ez a poszt válasz az “Új tojás – lesz-e vajon folytatás?” c. poszt alatti hozzászólásomban feltett egyik kérdésre. :-) Drukkolok!

  (Lehet, hogy a másik ottani kérdésemre is egy poszt fogja majd megadni a választ egyszer. Figyelek!)

 2. Ibolya Nagy

  Szívmelengető történet, amit (majdnem) online követhetünk. 😍 Köszönjük! Csodás és eredményes hetet a ludiknak és neked Cen’!😊

 3. Ibolya Nagy

  Várjuk Nils Naplóját a lúdlakból!😊

 4. Marsovszki Viktória

  A gazda szene :) Ludik, hajrá! a gazda szíve, még hajrább :)

 5. Marsovszki Viktória

  de “elalúd”tál, Cen, :) de milyen jó lenne, ha egyszer a büdös életben, mint a regényeidben három napot egyvégtében aludnál, és legalább kétszer ennél egy nap, majd, ha felébredsz… :) :) :) szép álmokat, Cen, majd jó étvágyat :) legesleges első sorban ÍRÁST, de nem is :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.